Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci

de RuxyRux in Torturi, 25 Apr 2012 | 37691 vizualizari

 

O dulce nebunie, simfonie, poezie...este unul din deserturile preferate ale copilariei...

 

INGREDIENTE

  • 4 pachete de biscuiti cu unt( eu am pus Petitte Beurre de la ULKER)
  • 400 ml smantana naturala pentru frisca neindulcita( Milli merge perfect)
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri cacao( nu neagra)
  • 2 ciocolate( puteti pune si neagra sau daca doriti cu lapte, eu am pus Heidi cu 70 % cacao)
  • 300 gr unt
  • 25 gr unt de cacao( puteti sa nu puneti daca nu aveti inlocuiti tot cu unt)
  • arome: rom, extract de flori de portocal, extract de vanilie( daca nu aveti puneti esenta)
  • Crema de vanilie:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • extract de vanilie( sau esenta)
  • 3 linguri faina
  • nuci si migdale( o cana)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci:

Am preparat crema de vanilie, am amestecat ouale cu zaharul, apoi faina si laptele cu vanilia, apoi am pus laptele pe foc, si am adaugat amestecul de ou . Facem crema pe foc mic amestecand tot timpul pana se ingroasa. Dupa 5-6 minute oprim focul si lasam crema la racit.

Punem intr-un vas mai maricel, smantana pe foc, adaugam aromele, apoi in ea topim untul, zaharul si ciocolata. Nu fierbem trebuie doar sa infierbantam pana se dizolva zaharul si se topeste untul.  Cand aproape s-a racit adaugam crema de vanilie racita si punem totul la un blender cu picior, sau cu rabdare amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza compozitia.

Punem intr-o forma de tort( eu am folosit una dreptunghiulara, un strat de biscuti apoi un strat de crema si alternam pana ce ultimul start il vom avea cu crema de ciocolata.

Nucile si migdalele pe care le-am rasnit le vom presara pe toata suprafata. Tortul este bun de mancat dupa minim 6 ore...asta pentru cine sta bine cu rabdarea...si pofta mare desigur!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

gaby_duceag 1

15.04.2014, 19:09

ruxy, cat lapte? 500 ml?

RuxyRux 1

15.04.2014, 19:37

Da Gabyta, scuze...

ralu_ca 1

06.01.2015, 19:18

Excelent

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti